Навчальний інтернет – ресурс із ШВЛ CoVent

Асоціація Анестезіологів України

Будь-яка криза – це вікно для нових можливостей. Вінстон Черчилль.
Зараз багато хто говорить про проблеми із забезпеченням лікарень апаратами ШВЛ та іншим медичним обладнанням. Дуже багато зусиль держави, благодійників, бізнесу та волонтерів направлені на те, щоб знайти кошти і закупити апаратуру та ЗІЗ. Проте мало хто задумується над тим, що лікарів, в першу чергу, треба навчити ефективно працювати на наявному та закупленому медобладнанні.
Тому Міністерство охорони здоров’я України, Асоціація анестезіологів України, фейсбук-спільнота Клуб Анестезіологів та програма Освітні проекти Ксенко запускають CoVent – інтернет-платформу з питань ШВЛ.
Тепер кожен лікар вільно і безкоштовно зможе отримувати усю необхідну інформацію щодо респіраторної підтримки та інтенсивної терапії пацієнтів. На сайті платформи будуть розміщуватися протоколи лікування, статті, семінари, вебінари, майстер-класи та багато іншого навчального контенту, який дасть змогу покращити якість лікування хворих на COVID-19.
Також лікарі отримають можливість направити експертам запит щодо отримання консультації з питань вентиляційної підтримки.
В команді експертів CoVent найкращі фахівці з питань ШВЛ. Це всім відомі Олег Сатішур, Сергій Дубров, Юрій Кучин, Анатолій Естрін, Катерина Бєлка, Дмитро Дмитрієв, Ольга Костів, Ігор Йовенко, Сергій Воротинцев, Андрій Новак.
Ми переконані, що разом зможемо забезпечити максимально ефективне лікування хворих на коронавірусну інфекцію, а в подальшому ця платформа зможе стати основою для забезпечення лікарів навчальними матеріалами.

Інтернет-платформа CoVent  відтепер доступна на освітньому порталі “COVID-STOP” нашого сайту.